Martinovy Marnosti

Martinovy Marnosti


Marnost nad marnost, všechno je marnost. K čemu je člověku všechno to pachtění?
Spisování mnoha knih nebere konce a mnohé hloubání unaví tělo.
(biblická kniha Kazatel)

pátek 13. ledna 2012

S hadem v posteli

Pravidelní čtenáři mého blogu asi ví, že kluci mají zvláštní zálibu v poněkud prapodivných hračkách, zvlášť Ondra (např. pavouci nebo kostry).

V úterý večer, poté co jsem přišel z výuky, mě kluci překvapili. Hlídala je teta a koupila jim zvířátka. Ondra si vybral hada a od té doby je to jeho nejoblíbenější hračka, kterou bere sebou ke stolu (i když hračky u stolu já moc netrpím, takže většinou sleduje zpovzdálí) a hlavně do postele. Nakonec jsem to i využil, takže třeba ráno při buzení Ondru budí jeho had, kterým ho pošťuchuji tak dlouho, dokud přestane předstírat spánek a začne se chechtat.

Každopádně ten první pohled na hada v posteli (ještě v kombinaci s krtkem) vypadá skutečně zvláštně.

I když já si třeba vzpomněl na vizi Mesiášské doby v biblické knize proroka Izajáše:








Martínek si vybral sovu, ale ten si jí vzal do postele jen když viděl, že Ondru s hadem fotím. Jinak s ní nespí a ani si moc nehraje, ale je rád, že jí má. To spíš náš malý bojovník Ondra už několikrát zkoušel jejich vzájemný souboj.






Ondra už svého hada pojmenoval snad Syčák (?), ale možná to změní nebo už změnil. Navíc je to had, který prý umí mluvit a párkrát už taky letěl, když nesl sovu. Ondra má prostě velkou fantazii, takže vymýšlí všechno možné.
"Vlk bude pobývat s beránkem, levhart s kůzletem odpočívat. Tele a lvíče i žírný dobytek budou spolu a malý hoch je bude vodit. Kráva se bude popásat s medvědicí, jejich mláďata budou odpočívat spolu, lev jako dobytče bude žrát slámu. Kojenec si bude hrát nad děrou zmije /některé texty mluví dokonce o kobře - moje pozn./, bazilišku do doupěte sáhne ručkou odstavené dítě. Nikdo už nebude páchat zlo a šířit zkázu na celé mé svaté hoře, neboť zemi naplní poznání Hospodina, jako vody pokrývají moře." (Iz 11,6-9)

1 komentář:

  1. Děti si občas hrají se zvláštními hračkami.
    Můj syn si v 7-mi letech moc přál knížku o egyptských mumiích.O jejich balzamování.

    Koukám, že Vaši kluci mají postele z IKEY.
    Jsou moc pěkné.
    Míša

    OdpovědětVymazat