Martinovy Marnosti

Martinovy Marnosti


Marnost nad marnost, všechno je marnost. K čemu je člověku všechno to pachtění?
Spisování mnoha knih nebere konce a mnohé hloubání unaví tělo.
(biblická kniha Kazatel)

pondělí 16. ledna 2012

Úklid stromku

Už jsem tady zmiňoval, že jednou z pozitivních věcí v novém roce je větší zapojení kluků do domácích činností. Což o to, oni byli šikovní už i dřív, ale v době opakovaných nemocí před Vánocemi to nějak zapadlo a chvílemi se zdálo, že kluci se zajímají jen o hraní. Naštěstí jsme si to nejenom vyříkali, ale společně jsme došli k tomu, že když přiložíme ruku k dílu všichni tři, tak na tom získáme všichni.

Jedním z příkladů bylo uklízení stromku v pátek 6. ledna. Kluci už stromek zdobili, takže proč by jej také neodstrojili?

Dali se do toho s chutí.



Do letošních Vánoc jsem úzkostlivě hlídal malé křehké kouličky, ozdoby ještě z doby mého dětství. Už při zdobení dvě nebo tři rozbili. Jenže to bych pak kluky skutečně nemohl pustit k ničemu. Takže jsme se sice snažil je uklízet jako první, ale kluky jsme rovněž nechal a nakonec se žádná už nerozbila.


Ozdoby i sladkosti bylo třeba ze stromku sundat i s háčkem...


... a správně roztřídit (tedy háček, sladkosti a ozdoby zvlášť).



Myslím, že jsme opět měli smrk pichlavý...



...a k tomu dva kluky, co se rádi opičí.




Tentokrát jsme stomek úmyslně nezalévali, takže jehličí z něj rychle a hodně opadávalo. Rozhodl jsem se, že stromek raději nebudu házet z balkonu jako v loňském roce, ale ostříhám ho a odnesu do popelnice.


S takovými pomocníky se dobře uklízí.





Takhle dopadl náš stromeček.



A kluci získali volný stolek po stromku na svoje oblíbené šachy.



Opět jsme si mohli v praxi vyzkoušet, že když všichni tři přiložíme ruku k dílu, tak to je rychleji hotovo a máme víc času a klidu na hraní.

Žádné komentáře:

Okomentovat