Martinovy Marnosti

Martinovy Marnosti


Marnost nad marnost, všechno je marnost. K čemu je člověku všechno to pachtění?
Spisování mnoha knih nebere konce a mnohé hloubání unaví tělo.
(biblická kniha Kazatel)

neděle 9. října 2011

Martínkův první houslový klíč

I dnes pokračujeme ve snahách o úklid našeho doupěte, především dětského pokoje. Kluci vyklidili dětský pokoj a Martínek tam vysál. Než jsem se pustil do vytírání, bylo třeba připravit oběd. Ondra si maloval a s Martínkem jsme se rozhodli, že vyzkouší psaní houslových klíčů. Měl jsem z toho trochu obavy, neboť to dělá problém i mnoha dospělým.

Už se to učili v hudebce a dostali za úkol to trénovat. Napsal jsem mu do sešitu pár vzorů a šel jsem vařit. Za chvilku přišel Martínek a ukázal mi svůj výtvor (viz foto).




Čtyři klíče jsou ode mne, pátý je od Martínka. Je skoro lepší než ty moje. Udělalo mi to radost a moc jsem ho pochválil. Martínek byl rád a po chvíli mi hrdě řekl: "Klidně to můžeš napsat na blog, jak jsem šikovný!"

Rád mu toto přání plním. Ještě si přál, abych napsal, že mu to jde "jako když plete šálu".

A na závěr Martínkova rada, jak dobře napsat hezký houslový klíč: "Začnu na druhé lince. Točím k první. Pak klička nahoru. Cestou dolů se musíš trefit doprostřed a pak už stačí jen klička."

1 komentář:

  1. Martínek je kluk šikovná,to je teda fakt. Já jsem zaujatě četla jeho popis,jak že ten klíč píše a trochu mě to zmátlo,já ho píšu přesně naopak.Začínám pod linkou,jdu nahoru do kličky,vracím se dolů a zatočím na lince. Uf...jen při popisování techniky jsem ten klíč 4x nakreslila na stole :D Mějte se fajn. Jana

    OdpovědětVymazat