Martinovy Marnosti

Martinovy Marnosti


Marnost nad marnost, všechno je marnost. K čemu je člověku všechno to pachtění?
Spisování mnoha knih nebere konce a mnohé hloubání unaví tělo.
(biblická kniha Kazatel)

středa 26. ledna 2011

Jděte jako malíři!

Šli jsme takhle dnes pozdě odpoledne na procházku a pro něco na zub, když Ondra najednou říká: "Psst, jděte jako malíři!"

Přemýšlím, co bych měl zítra vařit a co nakoupit na snídani, přitom se snažím odpovídat na nějaké zvídavé otázky Martínka, takže jsem se Ondry udiveně zeptal: "Cože?"

On jen šeptem zopakoval: "Psst, jděte jako malíři!"

A mně to došlo. Vadí mi, když kluci v zimních botech šoupají nohama, i když je to věc u dětí celkem běžná. Tak kluky často napomínám, ať pořádně zvedají nohy a nešoupají s nimi. Před časem jsem využil toho, že se tak nějak předhánějí, kdo půjde první. Zvlášť Ondra má takové období, že chce být první a nejlépe by chtěl všechno dělat. Jelikož šoupe nohama hlavně on, tak jsem mu říkal, že když jde první, tak je vlastně takový průzkumník nebo vyzvědač. Jenže průzkumník by neměl být slyšet, proto by neměl šoupat nohama. Taková věc zabere víc než opakované napomínání.

Tak teď si na to Ondra vzpomněl a z mně nepochopitelných důvodů si spletl průzkumníka s malířem.

Každopádně jsme zase chvilku šli tiše a bez šoupání nohou.


S těmi dětmi je v tomhle prostě legrace. To už ani někdy nereaguju na to, že Ondra, když mluví o šmoulech, tak neustále plete jméno Gargamelova kocoura. Místo AZRAEL, což je mimochodem, jak jsem se dočetl, v islámském světě anděl smti, stále říká IZRAEL.

2 komentáře:

  1. Ha, tak průzkumníka na ní! Skvělý nápad, já jsem už z tahání nohou Val při chůzi občas skoro nepříčetná a upozorňování nezabírají. Hned dnes vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky děkuji za nápad a těší mě, že i jiné děti "šoupou". Můj syn letos sněhule prošoupal tak, že do nich začalo téct a museli jsme kupovat nové.

    OdpovědětVymazat