Martinovy Marnosti

Martinovy Marnosti


Marnost nad marnost, všechno je marnost. K čemu je člověku všechno to pachtění?
Spisování mnoha knih nebere konce a mnohé hloubání unaví tělo.
(biblická kniha Kazatel)

čtvrtek 23. září 2010

Škodná na blogu aneb začínám moderovat komentáře

Tak je to tady, čekal jsem to. Včera jsem smazal tři komentáře na blogu a od této chvíle začínám komentáře moderovat, tj. zobrazí se jen ty komentáře, které schválím (takže se omlouvám, že se přidaný komentář nezobrazí hned). Sahám k tomuto nepopulárnímu opatření proto, že nebudu dávat na svém blogu prostor anonymům, kteří chtějí napadat další osoby, včetně mne. Míru mého vkusu překročil už jeden anonymní komentář k příspěvku Takové malé zamyšlení nad životem a smrtí. Když se však něco podobného objevilo u dalších příspěvků a je zřejmé, že to pochází od stejného autorského okruhu, tak reaguji. Smutné je, že styl psaní (a další indicie) prozrazují, že jde o určité "křesťanské kruhy", ale i to je prostě realita.

Moderování považuji za vhodnější formu opatření než zákaz anonymních příspěvků vůbec. Každý nemá registraci a je zbytečné vždy podstupovat nepříjemnou přihlašovací proceduru.

Doufám, že toto opatření čtenářky a čtenáři mého blogu pochopí. Vážím si vaší pozornosti a případné přízně. Budu i nadále vděčný za jakoukoliv zpětnou reakci, ať už v podobě komentářů nebo mailu (na adresu martin.prazsky[zavináč]seznam.cz ). Zároveň se omlouvám, že ne vždy zvládnu zareagovat.

2 komentáře:

  1. Martine,ono to občas jinak nejde.Já jsem tedy na svém blogu anonymům komenty zatrhla.Pokud se mnou někdo chce konverzovat jsem raději,když vím s kým mám tu čest.Tak ať ti dá Pán moudrost.

    OdpovědětVymazat
  2. I já s tím plně souhlasím. Přeji hodně síly a Božího požehnání.

    OdpovědětVymazat