Martinovy Marnosti

Martinovy Marnosti


Marnost nad marnost, všechno je marnost. K čemu je člověku všechno to pachtění?
Spisování mnoha knih nebere konce a mnohé hloubání unaví tělo.
(biblická kniha Kazatel)

sobota 23. června 2012

Šnečí farma

Zřejmě abychom se s klukama moc nenudili, stali jsme se v nedávné době částečně také zahradníky. Proč ne, když je pobyt na čerstvém vzduchu zdravý, zvlášť pro městské děti. Takový pohyb v přírodě na čerstvém vzduchu nepochybně prospěje i rádoby intelektuálovi, který tráví velkou část času s knihami nebo u počítače. Jen aby těch starostí a povinností nebylo na jednoho trochu moc.


Kluci jsou šikovní pomocníci, i když jejich nadšení pro práci pochopitelně nemá velké trvání. Nedávno tak po chvíli práce odložili náčiní a raději se věnovali "šnečí farmě". Sbírali na zahradě šneky, nosili je na jedno místo, kam jim dávali i krmení. Šnekům dávali různá jména, většinou našich reálných přátel a se zájmem sledovali jejich chování. Matně si vzpomínám, že se možná pokoušeli uspořádat i jejich závod, ale přece jen šnečí tempo není pro nějaké závodění tím nejlepším předpokladem.

Byla to zábava. A "táta smrťák", jak mi podle kosy říkali, mohl pokračovat v práci.

Pár obrázků:






2 komentáře:

  1. Martine, my už jsme přeskočili do "vyššího levelu". Máme šneka i doma. Jde o achatinu, musím přiznat, že mě s ní seznámila jedna moje žákyně a netušíte, jak je šnek zajímavé zvíře...a naše Ester je už opravdu megaobrovská. Pokud klukům zájem o šneky vydrží, doporučuju.

    OdpovědětVymazat
  2. Martine, je určitě bezva, že vyrážíte na zahradu, - myslím, že se tím jistě posílí kluků zdravotní stav. Pečujete o syny úžasně, jen tak dál, ať se vám daří! * M.K.

    OdpovědětVymazat