Martinovy Marnosti

Martinovy Marnosti


Marnost nad marnost, všechno je marnost. K čemu je člověku všechno to pachtění?
Spisování mnoha knih nebere konce a mnohé hloubání unaví tělo.
(biblická kniha Kazatel)

pondělí 28. listopadu 2011

Zakletý dům?

Koncem minulého týdne se u vstupu do našeho vchodu objevilo parte. Jedna starší sousedka zemřela. V průběhu několika málo let se jedná o čtvrté úmrtí v souvislosti s rakovinou v oblasti krku. Náhoda? Není náš vchod nějak zakletý?

Případ mojí ženy se přece jen trochu vymyká. Věkem (ostatní úmrtí byli lidé o generaci starší, dvě ženy a jeden muž), způsobem života (moje žena nekouřila ani nepila alkohol) i délkou pobytu (na rozdíl od mé ženy jsou ostatní případy "starousedlíci").

Stejně je to zvláštní. A pak se mi divte, že jsem někdy nervózní, když mě delší dobu pobolívá v krku, přestože si říkám, že jsem opět jen nastydlý...

6 komentářů:

  1. Možná je to náhoda,ale na náhody nevěřím a tak rychle pryč.

    OdpovědětVymazat
  2. No, to je fakt dost zvláštní náhoda. Chemii moc nerozumím, ale azbest a další podobné látky jsou neštěstí... Takže jak říká Marie, rychle pryč!!!

    Eva

    OdpovědětVymazat
  3. myslím, že je to jen blbá souhra okolností a že to prostě jen víc registrujete. Ale krk si raději nechte vyšetřit, ať máte klid!

    OdpovědětVymazat
  4. Zmínil jsem to jako zajímavost a je jasné, že jsem na podobné věci vnímavější.
    Trochu jsem se na to ptal a v podstatě není možné prokázat nějakou souvislost. Navíc je velké množství druhů rakoviny a pořádně se neví, co vše jí způsobuje. Její velký výskyt v dnešní době není jen důsledkem životního stylu (+ podle některých i vlivem Černobylu), ale často i dokonalejší diagnostikou.
    Jinak ono se možná snadno řekne: rychle pryč. Kromě mnoha jiných věcí, jak třeba chcete zjistit, že v jiném místě není nějaký problém?
    Martin

    OdpovědětVymazat
  5. Jinak do krku mi koukala doktorka nedávno. Prý je jen podrážděný a doporučila mi "dezinfekci" Slivovicí, ale VZP mi to asi neproplatí :)

    OdpovědětVymazat
  6. Slivovica je dobrý desinfekční prostředek...a pojišťovna to neproplácí, je to fakt...

    Lukáš

    OdpovědětVymazat