Martinovy Marnosti

Martinovy Marnosti


Marnost nad marnost, všechno je marnost. K čemu je člověku všechno to pachtění?
Spisování mnoha knih nebere konce a mnohé hloubání unaví tělo.
(biblická kniha Kazatel)

pondělí 8. srpna 2011

Martínkovy levé nohy

Asi každý rodič si občas pomyslí, jak má geniální děti. Já sice kluky za nějak zvlášť geniální nepovažuji, ale myslím si, že jsou docela šikovní. Přesvědčují mě o tom každou chvilku. Občas mě však přesvědčují i o opaku.

Momentálně jsem nastydlý, takže jsem rád, když kluci moc nezlobí a jsou samostatní (samozřejmě v mezích možností - ono pověstné "tatííí" mi zní v uších každou chvíli).

Pořád je napomínám, aby chodili doma v bačkorách. Když jsem jim dnes chystal vodu do vany, chválil jsem je, jak si sami svlékli oblečení, špinavé spodky a ponožky dali do prádla a triko a tepláky složili v pokoji (teda složil je pouze pečlivější Ondra, i když je menší).

Pak jsem se Martínkovi podíval na nohy...








Udiveně jsme se zeptal: "Co to je?"

Martínek se na mne podíval a odpověděl: "Když já jsem zrovna jiné nenašel."

Místo hubování jsem se rozesmál a "za trest" mi musel pouze zapózovat při fotografování. Dvě různé boty a navíc obě levé. Jak blbnuli s Ondrou, samozřejmě bez bačkor, tak je někam zašantročili. Na druhou stranu musím uznat, že u nás je to momentálně ještě o něco divočejší než jindy (ti, co znají skutečný "normální stav", se určitě nad takovou hláškou usmívají). Snažím se klukům trochu upravit jejich pokojíček. Aby tam budoucí školák měl víc místa a vůbec, aby to tam měli hezčí a naučili se o něj líp starat. Pro nás tři chlapi se spoustou věcí je to přece jen trochu běh na dlouhou trať, ale začali jsme...

3 komentáře:

  1. U nás se říkalo kozí nožky. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Šikulka! Na něj se nezle zlobit - vždyť bačkory má!

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně jak říká Ali, chválit, chválit, vždyť ti chtěl udělat radost, že na bačkory nezapomněl. Kozí nožky jsou, Martino, přehozené, alespoň u nás, ne obě levé.

    OdpovědětVymazat