Martinovy Marnosti

Martinovy Marnosti


Marnost nad marnost, všechno je marnost. K čemu je člověku všechno to pachtění?
Spisování mnoha knih nebere konce a mnohé hloubání unaví tělo.
(biblická kniha Kazatel)

neděle 23. června 2013

Sebevědomý chlap

Jeho sebevědomí bych chtěl mít, říkal jsem si jedno ráno, cestou do školy a školky. To když mi Ondra povídal o "své holce". A to se nepovažuji za muže nějak zvlášť ušláplého. Jako by nestačilo, že už nám nějakou dobu Ondra tvrdí, že je ve školce nejšikovnější předškolák, že je nejsilnější - všechny prý přetlačil v páce - a teď se ještě na nás "vytahuje", že na rozdíl od nás má holku. On se vlastně nevytahuje, neboť nám to přímo nepředhazuje, sám to zmínil jen tak mimochodem a kdybych se na to pořád neptal, tak ani nic nevím. Asi se cítí být tak na koni, že o tom ani nemusí mluvit.

Právě cestou do školky jsem mu říkal, ať není smutný, až se třeba dotyčná zamiluje do někoho jiného, že to se stává. "To se nestane," jen polohlasně zabručel Ondra. Já trvám na tom, že se to stává často, tak jen aby pak nebyl moc zklamaný. "Do někoho jiného?" podivuje se Ondra: "vždyť tam nikdo jiný není." A hned nahlas probírá případnou "konkurenci": "D ten pořád něco vykřikuje a hlavně říká sprostá slova. M do školky chodí málo. A O, toho úplně nesnáší... Tak nevím, koho jiného?"


Tak jsem si říkal, že je fajn, když má Ondra sebevědomí na rozdávání.

Když jsem se zase jednou zeptal na jeho holku, tak mi Ondra řekl, že se ten den zrovna s dotyčnou "dohadovali". Tak jsem se nad tím usmíval a komentoval jsem to, že to tak bývá, že se s holkama dohadujeme. Prý něco tvrdil a ona nesouhlasila. "Stejně jsem měl pravdu," dodal bez nějakých emocí či pocitu dodatečného vítězství.

Jak už jsem psal, tak nejzajímavější pro mne je, s jakou samozřejmostí to bere a sám o tématu vůbec nemluví. I v tom spatřuji jeho sebevědomí, vždyť vytahovat se s úspěchy u žen potřebují spíš ti, kteří si moc nevěří...

Doufám, že mu sebevědomí a nadhled vydrží i ve škole.



Našemu Sluníčku je šest let a pomalu roste ve velkého chlapa. Vzpomínky z jeho života a některé fotky jsou k dispozici v článcích k jeho třetím (ZDE) a čtvrtým (ZDE) narozeninám.

Hodně štěstí, Ondro !!!





4 komentáře:

  1. Ondrášku všechno nejlepší k narozeninám. Ať jsi zdravý a ve škole se Ti líbí. Zdeňka

    OdpovědětVymazat
  2. Já se ani nedivím, s tak krásnýma hnědýma očima může sebevědomí rozdávat :-))) Š.

    OdpovědětVymazat
  3. Milý Martine, když jsem přečetla tento příspěvek, měla jsem z něj fakt příjemný pocit a úsměv, protože Vám všem třem přeji jisté "odlehčení", které je ve vašich životech znát a je to dobře.
    Potom jsem "proklikla" odkaz na Ondrovy třetí narozeniny a najednou bylo všechno jinak. Vzpomínky, které jdou pořád s námi, i když se snažíme být stateční, "nad věci", milí a vstřícní pro všechny kolem nás - tak ty vzpomínky nás stejně dostanou ... vím že je to jen chvíle a ta pomine, ale už jen pro tu chvíli než pomine a vy se posunete zase o malinký kousek dál, stojí zato psát blogy jako je ten Váš.
    Snad Vám to pomáhá stejně jako mnoha anonymním lidem, kteří je přijali do svých životů,
    hezké dny a děkuji, Kateřina

    OdpovědětVymazat
  4. Opožděně přeju všechno nejlepší. Článeček mě rozesmál. Má sebevědomí na rozdávání a já bych ho krapet potřebovala:-)

    OdpovědětVymazat