Martinovy Marnosti

Martinovy Marnosti


Marnost nad marnost, všechno je marnost. K čemu je člověku všechno to pachtění?
Spisování mnoha knih nebere konce a mnohé hloubání unaví tělo.
(biblická kniha Kazatel)

čtvrtek 27. prosince 2012

Proč je Země kulatá aneb Pěkný dokument pro zvídavé děti

O Vánocích jsme televizi sledovali minimálně. Pohádky nebavily ani mne ani kluky. Když jsem však jednou potřeboval trochu zklidnit kluky a mít je na očích, měli jsme štěstí, že jsme zcela náhodou narazili na velmi pěkný film. Francouzský animovaný film s názvem Proč je Země kulatá zábavnou formou seznamuje děti s různými představami lidí o Zemi.

Film vznikl v roce 2010 podle knihy francouzského ilustrátora Guillaume Duprat LE LIVRE DES TERRES IMAGINEES (2008). Kniha byla přeložena minimálně do 6 jazyků a obdržela řadu ocenění. Autor téměř 10 let sbíral materiál, aby mladým čtenářům nabídl srozumitelným a zábavným způsobem nejrozmanitější představy o Zemi.




Obsah i způsob výkladu nás zaujal a nadchl. Díky České televizi je dokument v archivu (odkaz výše u názvu filmu), takže jsme se na něj s chutí podívali znovu. Vřele doporučujeme všem zvídavým dětem (možná i dospělí se dozví leccos zajímavého).


A pokud rádi sledujete hvězdnou oblohu a všimli jste si jasně viditelné "hvězdy", která provází na noční obloze měsíc, tak vězte, že je to největší planeta naší sluneční soustavy, Jupiter.

Žádné komentáře:

Okomentovat