Martinovy Marnosti

Martinovy Marnosti


Marnost nad marnost, všechno je marnost. K čemu je člověku všechno to pachtění?
Spisování mnoha knih nebere konce a mnohé hloubání unaví tělo.
(biblická kniha Kazatel)

pondělí 25. října 2010

Kreativ Blogger - to teda moc nejsem ;-)

Od sympatické blogerky s přezdívkou ABSA ARCALIC jsem v sobotu dostal ocenění Kreativ Blogger. Přiznám se, že více než samotné ocenění mě potěšila její slova v komentáři, kterými doprovodila své ocenění.

Děkuji jí, ale i všem vám, kteří sem nakukujete, ačkoliv ten blog celkem zanedbávám a nepíšu pravidelně, i když by stále bylo o čem. Navíc jsem se zařekl, že nejdřív napíšu nějaké odbornější texty, které na všechny strany dlužím, ale prostě mi to nejde. Zčásti se asi cítím jako maminka, která se po rodičovské dovolené snaží víc zabrat do práce, ale moc jí to nejde. Já jsem díky velkému pochopení lidí kolem mne nikdy zcela z práce nevypadl, ale prostě už to není jako dřív, kdy jsem seděl (ležel) v knihách a něco psal nebo chystal s plným soustředěním. Zvlášť když teď kluci ani nechodí do školky, tak sice pořád něco studuju, ale moc systematické to není a hlavně to psaní... Takhle o životě, to se mi to píše, ale jakmile mám pocit, že by to mělo mít nějakou úroveň, tak se s tím peru a hledám každé slovo, každou větu. To jsem měl i předtím, asi jsem vždy spíš líp mluvil... Ale nevzdávám to a budu se snažit...

Ocenění jsem dostal symbolicky v den, kdy jsem se rozhodl, že si založím druhý blog. Ha, ha, ha - zdravím všechny, co si po předchozí větě klepou na čelo. Nepíše ani na jeden a zakládá druhý. Kdepak, nic neslibuju a bude jen na mne, co budu nebo nebudu psát. Jde však o to, že jsem už dávno uvažoval o nějakých svých stránkách, kam jsem chtěl psát nějaké svoje myšlenky, úvahy či poznámky. Možná jakési dílčí věci, na které narázím, když něco studuju nebo na něco reaguju. Z tohoto blogu se nakonec stalo spíš jakési rodinné psaní a já ho tedy nechci "zaneřádit" svými myšlenkami z historie nebo teologie. Budu se snažit dál psát spíš o tom, jak s klukama zápasíme se životem a co se mi třeba přitom honí hlavou atd. Párkrát jsem už od někoho slyšel, že je to pro někoho povzbuzením nebo prostě jen zajímavým čtením. Tak to jsem rád.

Nový blog Martinovy marnosti - křesťanství a historie by měl být spíš takovou mojí myšlenkovou laboratoří, poznámkovým blokem nebo přípravou pro nějaká moje další studia. Zda se mi to podaří realizovat, ukáže jen čas.


Pokud mi teda "správní rada" ocenění Kreativ Blogger uzná, že tuto náhodnou spojitost pojmu i jako reakci na ocenění, tak budu rád. Líbí se mi různé projekty blogerů a blogerek, ale přiznám se, ža stejně jako u mne končí takové ty zprávy typu přečti to a pošli to sedmi nebo kolika dalším, tak asi i toto ocenění u mne skončí. Já bych třeba nominoval všechny moje dosavadní čtenářky, ale některé už ocenila ABSA, k jiným se třeba to ocenění brzo dostane od jiných. Já jen občas nakouknu k jiným na blogy a jen žasnu a smekám, co jiné maminky a ženy zvládají a ještě o tom zvládají informovat. Máte můj obdiv!




Děkuju!

3 komentáře:

  1. Gratuluju k ocenění :) já taky přemýšlela jestli u mě neskončí. Jsem dneska z práce utahaná jako kotě. Moc mi to nemyslí. Ale nakonec jsem se rozhodla že se s tim poperu. Nicméně jsi přesně vystihl můj návrat z rodičovské dovolené do práce :) Nechápu kolik jsem dřív zvládla práce a soustředění. Snad se to nějak vstřebá :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký večer,
    gratuluju k ocenění, bezpochyby je zasloužené!!! Jsem ráda, že už víme, co stojí za Vaším "áčkem". Nemocí jste si tedy užili vrchovatě. To je mi moc líto. Nemáte od dr něco na posílení imunity? Zima je dost dlouhá a kluci marodí docela často, že? Bohužel to taky důvěrně znám.

    A pavouci, ti jsou tedy krutí!
    Tak z celého srdce přeju ať už jste všichni v pořádku a zdraví!!!
    Dana

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluji k ocenění. I u mě to ocenění skončilo, i když si toho moc vážím, nějak nemám sílu to posílat dál, ale vím, že mnozí to udělají za mě.

    OdpovědětVymazat