Martinovy Marnosti

Martinovy Marnosti


Marnost nad marnost, všechno je marnost. K čemu je člověku všechno to pachtění?
Spisování mnoha knih nebere konce a mnohé hloubání unaví tělo.
(biblická kniha Kazatel)

úterý 25. března 2014

Nejlepší zážitek o víkendu

"Tatí, dnes jsme měli nejlepší zážitek z víkendu z celé třídy," hlásili mi shodně oba kluci v pondělí. Samozřejmě mě to potěšilo, zvlášť když delší dobu zápasím s únavou a skoro každá aktivita vyžaduje přemlouvání a přemáhání. Tentokrát se to opravdu vyplatilo.

V sobotu jsme vyrazili do jarní přírody, vybaveni dalekohledy a lupou, ale nakonec jsme skončili za Prahou v jednom velkém zahradnictví, kde jsme mohli obdivovat rozmanité květiny i během průtrže mračen. Kluci si nakonec i s pomocí poprvé upletli vlastní pomlázky na Velikonoce.

Tím největším zážitkem víkendu byla nedělní návštěva Mořského světa. Poté jsme si prošli zcela opuštěnou (s ohledem na deštivé počasí a zimu) Matějskou pouť a užili jsme si jízdu na zcela prázdném autodromu.

Jediný Ondra už v Mořském světě byl, takže nás chvílemi provázel. Hlavně se s vervou japonského turisty věnoval své nové vášni, kterou je focení (jediné omezení je, že se nesmí fotit s bleskem).



Kromě mnoha ryb jsem v jednom akváriu zahlédl mimozemšťana, kterému svítily uši.



Nakonec tam byli mimozemšťani dva...


I přes nepříznivé počasí jsme si návštěvu Mořského světa skvěle užili a díky patří mé tetě, která nám darovala volně vstupenky k Vánocům.



2 komentáře:

  1. To jsem ráda, že jste se ozvali Martine.
    Návštěva v Mořském světě byla jistě fajn.
    A musím konstatovat, že kluci vyrostli. Už jsou velcí kluci.
    Míša z Plzně

    OdpovědětVymazat
  2. Milý Martine, s radostí čtu, že jste v pořádku. Kluci jsou jako vždy skvělí...
    Únavu, kterou popisujete znám. Dvakrát borelioza vykonala své a já se v pětatřiceti cítila na sto. Ale nakonec jsem nějak poznala, že mi žádný doktor nepomůže a zafungovala změna stravy. Přešla jsem na krátké půsty (dva, tři dny, víc nezvládnu :-) a hlavně tzv. "živou stravu". Tedy pouze ovoce a zeleninu (vše syrové a nevařené). Zdravotní problémy zázrakem a velmi rychle zmizely, jsem zdravá, funguju a mám energii na rozdávání. Třeba by Vám to mohlo pomoci taky.... o únavě a zdravotních problémech píšete už dlouho.
    Jinak se budu moc těšit na další zážitky a zprávy od Vás i kluků. Mějte se krásně! Zdraví Broňa

    OdpovědětVymazat